Delikatna pianka Amaretto z brzoskwinią, rodzynkami i czekoladą na czekoladowym biszkopcie, całość wykończona polewą czekoladową i migdałami.
AMBASADOR
Biszkopt śmietankowy i czekoladowy przekładany kremem czekoladowym i lekko pomarańczowym z dodatkiem owoców: ananas, brzoskwinie, rodzynki i czekolady.
FLORYDA
Dwa migdałowe biszkopty przełożone kremem waniliowym i czekoladowym na bazie prawdziwej czekolady.
Uważany za najbardziej makowy makowiec. Na kruchym cieście gruba warstwa maku z dodatkiem jabłek i bakalii wykończona czekoladą.
MALIBU
Czekoladowe biszkopty przełożone kremem kokosowym z dodatkiem likieru „Malibu”.
PLACEK WŁOSKI
Delikatny biszkopt z bakaliami i suszonymi owocami
PTASIE
Trzy kolorowa pianka śmietankowo – czekoladowo - truskawkowa na kruchym cieście z galaretką.
ROLADA MAKOWA
Idealnie dosmakowana masa makowa zawinięta w delikatny biszkopt.
ROLADA ŚMIETANOWA
Delikatny biszkopt z bitą śmietaną czekoladową i zwykłą dekoracyjnie ozdobiona owocami.
SERNIK Z BRZOSKWINIĄ
Domowy sernik z rodzynkami na cieście kruchym przykryty warstwą brzoskwiń.
SERNIK KLAUDII
Serniczek z dodatkiem owoców: wiśni, gruszki i brzoskwini przykrytych czekoladową kruszonką.
SERNIK KRAKOWSKI
Tradycyjny sernik z rodzynkami na kruchym cieście przykryty paskami z ciasta kruchego na zmianę z lukrem.
SERNIK WIEDEŃSKI
Tradycyjny puszysty sernik z rodzynkami i dodatkiem skórki pomarańczowej.
SNIKERS
Warstwa orzechów w karmelu na miodowych blatach biszkoptowych przełożonych kremem zabajone.
SZARLOTKA KOKOSOWA
Szarlotka na kruchym cieście zapiekana z kokosem.
TORCIK CHERRY
Czekoladowe biszkopty ponczowane wiśniówką przekładane bitą śmietaną o smaku wiśniowym z dodatkiem wiśni w syropie.
TORCIK CZESKI
Miodowe blaty przekładane powidłami i masą grysikową wykończony czekoladą.
TORCIK KRÓLEWSKI
Niezwykle lekkie ciasto miodowe z masą budyniową i biszkoptem w dwóch smakach, śmietankowym i czekoladowym.
TORCIK TOFFI
Biszkopty toffi przekładane kremem o tym samym smaku, idealny dodatek do czarnej kawy.
TORTOLETKA
Biszkopty śmietankowe przełożone kremem truskawkowym z galaretką i owocami.
ALPEJKA
Świeże truskawki ukryte w lekkiej puszystej kostce bitej śmietany na spodzie jasnego biszkoptu.
BABECZKA OWOCOWA
Korpus ciasta kruchego wypełniony kremem waniliowym, i świeżymi owocami pokrytymi żelem. Babeczki w 3 rozmiarach: mini - bankietowe, średnie i duże.
BEZA KAWOWA
Piankowa beza z dodatkiem ziarenek zmielonej kawy.
DROŻDŻÓWKA
Dostępne smaki:ser, jabłko, mak, marmolada, czekolada, sero-mak, owoce sezonowe, rożek presburski – kakaowy, jabłko w cieście oraz bułeczka maślana.
DROŻDŻÓWKA MINI
Miniaturki drożdżówek w smakach: ser, jabłko, mak, masa presburska, śliwka w cieście.
GROSZEK PTYSIOWY
Delikatny groszek z ciasta parzonego.
GRYLAŻOWE & AGRESTKI
Grylażowe - dwa migdałowo – kakaowe krążki przełożone masą włoską. Agrestki - dwa biszkopciki posypane maczkiem z agrestową marmoladą.
KAPUŚNIACZKI
Zawijane ciasto francuskie z farszem z kapustą, cebulą i grzybami posypane kminkiem lub wersja z ciastem drożdżowym, posypane serem.
PTASIE KRAJANKA
Czekoladowe blaty przełożone pianką cytrynowo – czekoladową i wykończone czekoladą.
KREMÓWKA BUDYNIOWA
Dwa blaty francuskie z budyniem waniliowym obsypane cukrem pudrem.
KREMÓWKA DELIKATESOWA
Dwa blaty francuskie z kremem budyniowo – waniliowym zaostrzone kropelką spirytusu. Ciastko obsypane cukrem pudrem.
KREMÓWKA WIEDEŃSKA
Dwa blaty z ciasta francuskiego przełożone warstwą kremu waniliowo – śmietankowego oraz świeżej bitej śmietany. Udekorowane lukrem.
MAKARONIK
Zapiekany krążek z masy z orzechów włoskich.
NAPOLEON
Lekka pianka owocowa na bazie białek, ujęta w dwie warstwy ciasta francuskiego.
PALUSZKI DIABLOTKI
Francuskie, słone delikatne paluszki posypane kminkiem, serem i papryką.
PODKÓWKI MIX
Kruche podkówki przełożone marmoladą w różnych smakach.
PONCZOWE
Biszkoptowy korpus mocno naponczowany z bitą śmietaną i owocami.
PÓŁFRANCUSKIE
Półfrancuskie ciasto pod różnymi postaciami i nadzieniami: ser, marmolada, brzoskwinia z budyniem.
PRECEL ŻÓŁTKOWY
Precelek z ciasta z dużą zawartością żółtek posypany cukrem.
PTYSIE MINI
Malutkie korpusy z ciasta parzonego wypełnione naturalną bitą śmietaną lub kremem.
ROLADKI RUMENKI
Nadzienie czekoladowo – rumowe otoczone cienkim ciastem biszkoptowym w czekoladzie i wiórkach kokosowych lub orzeszkach.
SERDUSZKO JOGURTOWE
Jogurtowy serniczek z dodatkiem musu owocowego na delikatnym biszkopciku wykończone galaretką.
TIRAMISU
Delikatne biszkopty mocno ponczowane przełożone kremem na bazie bitej śmietany o smaku tiramisu.
CZARNY LAS
Czekoladowy biszkopt przełożony czekoladowym ganaszem z wiśniami i bitą śmietaną.
TOR ORZECH.- CZEK.
Klasyczny torcik gdzie czekoladowy i orzechowy biszkopt przekładane są kremami typu Russel robionych tradycyjną metodą o smaku czekoladowym i orzechowym.
TORCIK MARCEPANOWY
Dwa śmietankowe biszkopty przełożone kremem marcepanowym i czekoladowym blatem, całości obłożone masą marcepanową.
TORCIK POKUSA
Kuszące połączenie czekoladowego biszkoptu z kremem cappuccino i kremem budyniowo waniliowym wykończone wiórkami czekoladowymi.
UKŁADANKA
Mieszanka różnego rodzaju ciasteczek pakowanych do firmowego pudełka.
WZ
Mocno czekoladowe blaty biszkoptowe przełożone lekką bitą śmietana.
ZIEMNIACZEK
Masa czekoladowo - truflowa z dodatkiem rumu otoczona w kakaowych wiórkach.